Radio Mi Amigo 192 vanaf de Jenni Baynton
foto's: Hans Knot, Rob Olthof

Vandaag nam ik een bezoek aan Harlingen voor een kleine reunie van voormalige medewerkers van Radio Mi Amigo uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het vond plaats aan boord van het zendschip van Radio Waddenzee. Door Sietse Brouwer, de drijvende man achter het regionale station, voor een dagdeel afgestaan ten bate van de enthousiaste lieden achter Radio Mi Amigo 192, het internetstation dat al weer enige jaren actief is en een speciale vaste luisterschare heeft. Het was wel even afzien om aan boord te komen van het schip dat in de Zuiderhaven van Harlingen al weer enige weken ligt afgemeerd.

Maar direct aan boord was het een en al een kwestie van elkaar na decennia of een jaar weer zien. Immers een Wil van der Steen liep vorig jaar nog op de raidodag rond. Maar een Bert Bennet en later ook Frans van der Drift had ik meer dan dertig jaar niet meer gezien. Altijd weer gemoedelijk om weer bij te praten, waarbij vooral Bert en Wil van der Steen een grote voorraad aan herinneringen uit de hand strooien. Verder aanwezig ondermeer Dick Verheul, die een aantal periodes voor Radio Mi Amigo aan boord van het zendschip heeft gewerkt en in de jaren tachtig weer terug kwam om voor andere stations op de Ross Revenge aan de slag te gaan. Zijn vrouwelijke collega in de jaren tachtige, Ellie van Amstel, dient zeker ook genoemd te worden als een van de aanwezigen op deze dag. Peter Jager, ex RNI, las een aantal malen het nieuws zoals hij het ook destijds aan boord van de MEBO II deed.

Ook aan boord was een Vlaams Productieteam die bezig is een documentaire voor te bereiden over het leven van Sylvain Tack en zijn betrokkenheid in ondermeer de show- en radiowereld. Men hoopt, in samenwerking met Canvas, het in 2011 op de televisie te brengen.

Ik wil mijn complimenten uiten voor het goede werk van het team achter Radio Mi Amigo 192. Tenslotte wil ik al vermelden dat op 14 november Radio Mi Amigo 192 andermaal met een speciaal programma zal zijn te beluisteren en wel vanaf de locatie van de Radio Dag in Amsterdam.

Hans Knot


bertvanderlaan
dickverheul
dickverheulsietsebrouwer
DSCF0843
DSCF0844
DSCF0845
DSCF0846
DSCF0847
DSCF0848
DSCF0849
DSCF0850
DSCF0851
ferry
ferryedenkomtaanboord
fransvanderdriftwilnobert
fransvanderdriftwilvandersteen
franswilnobertbert
franswilnobertbert2
miamigo2009liveonair
nobertdroomt
nobertenbert
nobertenbertbennet
nobertenfransvanderdrift
peterdejagerrobolthof
peterjagerleesnieuws
petervrakkingingesprekmetferryeden
vlaamsecameraploeg
vlaamsecameraploeg2
waddenzeemast
waddenzeemiamigo2009
willvandersteen
wilvandersteen2
wilvandersteenwaltergalle
     

 

Impressum & Datenschutzerklärung