Wouter Verbaan's Veronica fotoalbum

page 1 of 2 Next

Een tweede zoektocht op mijn zolder was succesvol, ik heb de foto's gevonden die ik gekregen heb van Maarten van der Harst. Maarten was een vriend van Hans (Verbaan) vanaf de lagere school en ze hebben altijd contact gehouden tot het overlijden van Hans in 1988. Daarna heb ik altijd contact met Maarten gehouden. Rob Olthof heeft Maarten een keer bij toeval bij mijn thuis ontmoet enkele jaren geleden.

Maarten werkte van 1960 tot 1970 als technicus aan boord van de zendschepen van Veronica. Op een van de kleurenfoto's zie je Maarten aan boord.

Omtrent de gebeurtenissen die te zien zijn op de foto's weet ik niets (de teksten bij iedere foto heb ik erbij verzonnen). Ook Maarten weet dit niet. Hij heeft de foto's niet zelf gemaakt, maar in de loop van de jaren gekregen. Alleen op de foto's van de studio's in Hilversum staat op de achterkant een stempel met copyright van Mathees Boer, foto-journalist te Den Haag.

Als ik de foto's van de Norderney zou moeten dateren zou ik zeggen, het moment dat de Norderney de Borkum Riff heeft vervangen. Mede omdat de Norderney een stormzeil voert. Ik heb nooit andere foto's van dat schip gezien met zo'n zeil dat tijdens de visserij (de Norderney was immers een oud visserschip) wordt gebruikt om een schip tijdens een storm "op de wind" te houden. Maar misschien heb ik het helemaal mis.

Wouter Verbaan

 

aan aanboord aanboord aanboord
aanboord aanboord Bemanning

vlnr: kapitein Arie de Ruiter, zendertechnicus Jos´┐Ż van Groningen, Maarten Kleijn

Bemanning

vlnr: Kapitein Arie de Ruiter, Jose van Groningen, Maarten Kleijn,  studiotechnicus Jaap Borst en de kok

Bemanning

Tom Collins

Bemanning

Tom Collins

Bemanning

vlnr: studiotechnicus Maarten van der Harst, Tom Collins en de kok

inspectie

 

Impressum & Datenschutzerklärung