Recensie: Antennenpraxis Scanner Empfang. So hören Sie mehr.


Riegler, Thomas

Baden Baden, Siebel Verlag, 2008.
Vth Fachbuch Best. Nr 413 0061
ISBN 978-3-88180-671-8
135 en met illustraties

Als ik denk aan de directe vertaling dan kom ik op ‘antenne praktijken’ ofwel de inzet van antennes bij het gebruik van ‘scanners’. En daarmee wordt echt niet de scanner bedoeld die naast menige computer staat om foto’s, die op elk willekeurig feestje zijn gemaakt, digitaal te maken om vervolgens naar alle vrienden en geliefden te versturen. Nee, het gaat om de scanner die gebruikt wordt om signalen te ontvangen, die vooral bedoeld zijn om te worden ontvangen voor communicatiedoeleinden van besloten gebruikerskringen. In ons buurland Duitsland valt het onder de categorie ‘Funkdienste’ en gebruikt men verschillende frequenties, waarvan met de signalen via de zogenaamde ontvangst scanners zijn op te vangen. En dat gebeurt voornamelijk in frequentie bereik, die met normale ontvangers niet het geval is. Maar ook al heeft men een professionele ontvanger in bezit, dan nog is het bij lange na niet zeker dat het uitgezonden signaal wordt ontvangen. Er is altijd verbetering mogelijk. Veelschrijver Thomas Riegler heeft andermaal een handig naslag werkje geschreven waarin hij neerzet hoe het optimaal mogelijk is, met gebruik van de juiste antenne(s), de signalen van de Scanner te ontvangen. Immers is datgene dat je via het gebruik van een scanner kan ontvangen vooral afhankelijk van de keuze van antenne, die je inzet om zo goed mogelijk de signalen binnen te halen via je scanner.

De sleutel tot succes is echt de externe antenne. Thomas Riegler heeft andermaal de lezer aangezet de verschillende mogelijkheden naast elkaar te zetten waarbij de lezer aan het denken wordt gezet welke keuze hij/zij kan of dient te maken. De verschillende antenne mogelijkheden werden door hem onder de loep genomen. Vanuit de simpele opsteekantenne, via de kamerantenne naar de verschillende buitenantennes wordt de lezer heel veel duidelijk inzake het zeker moeten gebruiken van de antenne naar eigen keuze.

Ik raad U aan, als u ook een volger van bijvoorbeeld de hulpdiensten bent, dit handige boekje snel te bestellen, want de koop is het zondermeer waar. Voor meer informatie kun je terecht op www.vth.de

HANS KNOT